Tjoba-selectie on tour (deel 4): girl-power en het debuut van Tripel Werner

Tjoba-selectie on tour (deel 4); girl-power en het debuut van Tripel Werner

59 goals in één speelweekend en nog geen ‘vierpunter’ weten te scoren; het overkwam de selectie afgelopen zaterdag. Een zaterdag die evenals de vorige uitbeurt startte met de wedstrijd van Tjoba 1, ditmaal wel op een enigszins fatsoenlijk tijdstip. Hoewel, een enkeling zou er ook geen moeite mee hebben gehad om op het tijdstip van vertrek nog rustig op één oor gelegen te hebben…

De reis bracht ons deze keer naar ‘het Veerhuis Leasure & Business Centre’ in Oud-Gastel, alwaar plaatselijke trots Juliana zijn thuiswedstrijden afwerkt. Menig Tjobanees zal de hal echter niet koppelen aan Juliana, maar aan de gewonnen promotiewedstrijd tegen Vitesse 1 op 21 maart 2009; waarmee Tjoba de overgangsklasse bereikte. Op YouTube zijn nog fraaie beelden te vinden van deze ontmoeting, die wellicht het begin vormde van de carrière van een toen nog piepjong ogend mannetje die zichzelf later zou omdopen tot ‘de allergrootste’. Met deze beelden misschien wel in het achterhoofd, besloot keuzeheer Tom om de zojuist genoemde grote naam ook deze zaterdag mee te nemen richting Oud-Gastel. En niet zonder succes, bleek achteraf.

Het begin van de wedstrijd was nog voor de – op dat moment behoorlijk zuiver schietende – thuisploeg, maar toen Tjoba de touwtjes eenmaal wat wist aan te trekken was er eigenlijk geen houden meer aan voor de fanatieke Brabanders. Men slaagde er steeds meer in om de zwakke plekken van Juliana uit te spelen, hetgeen tot uiting kwam in een hoog aantal damesgoals. Uitschieter binnen dit gezelschap was onze chef core-stability Esmee, die maar liefst 11 keer de korf wist te vinden. Hierbij dienen de credits uiteraard ook te gaan naar haar vak; captain Robin, Niels en Sharon werkten zich een slag in de rondte om de flow van Esmee te kunnen blijven benutten. Niels schikte zich zelfs zo in zijn rol dat hij de laatste Tjoba-speler was die op het scoreformulier verscheen, wat op zichzelf toch al een bijzondere gewaarwording is. Ook het andere vak scoorde er uiteindelijk lustig op los, waarbij wel aangetekend moet worden dat Pien een mogelijk hoogtepunt van de dag blokkeerde door brutaalweg de doorgaans loepzuivere schoten van invaller en debutant ‘Tripel’ (of dit verwijst naar zijn dartkunsten of een bepaald type bier laten we geheel aan u) Werner weg te kapen. Dat ze hieruit wel wist te scoren is leuk voor in de PZC, maar zal desalniettemin toch stevig worden nabesproken de aankomende week…

Met deze belangrijke overwinning alvast maar in de tas, vertrok Tjoba 2 vol goede moed richting Maassluis om daar de plaatselijke reserves te bekampen. De dames fantaseerden in het busje al honderduit over het evenaren van Esmee d’r doelpuntenaantal, wat later nog niet eens een hele onrealistische wens bleek te zijn. We zullen waarschijnlijk nooit wat weten wat moeder Jeane verwerkt heeft in de vrijdagavond-maaltijd, maar feit is dat ‘kleine Janse’ verschrikkelijk on fire was en er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat we continu in de race bleven. Gesteund door groupies van nieuwbakken DJ Sjakie (of was het toch Shaqi?) en grootaandeelhouders van café ‘het Postkantoor’ Jurgen en Robbin, wist Leanne te eindigen op een knap aantal van 9 doelpunten; precies 1/3e van de totale productie. De snelle rekenaar heeft ‘m al door; 27 goals maken en dan nog niet winnen…nee, helaas eindigde de thuisploeg met één schamel goaltje meer. Hoewel iedereen het erover eens was dat we tevreden mochten zijn met het vertoonde spel, bracht de 28-27 einduitslag toch een behoorlijk zure nasmaak.

Om deze nasmaak wat te neutraliseren, werd besloten dat de ‘favoriete puber’ van coach Joosse haar veto mocht uitspreken; resulterend in een welverdiende hap bij ‘de Beren’ in Roosendaal. Wat er hier verder gebeurde en op tafel kwam, valt eigenlijk meer in de categorie ‘barverhalen’; maar het zou in ieder geval zomaar kunnen dat de eerder benoemde twee mannen weer wat nieuwe Instagram-vriendinnen hebben en dat Anne Sophie zich ooit richt op een carrière als relatie-deskundige…of niet, Peter?

Tot volgende week!

Namens de selectie,

AG