Tjoba-selectie on tour (deel 2); over de ‘van Diemen brüders’ en de oudjes van Tjoba 1…

“zouden we de rust dan zowaar eens gaan halen?!”. Hoopvolle woorden van onze trainer aan het begin van de reis richting het pittoreske De Lier, welke later echter wederom bestempeld konden worden als ‘wishful thinking’. De start was nog wel zo goed; de chauffeur van dienst had zijn rittenschema strak in elkaar gedraaid en arriveerde zo ruim op tijd bij fitgirl Esmee, alwaar zelfs nog even gebladerd kon worden in allerlei vakliteratuur over strakke bikinilijnen en gezond sportvoedsel. Ook de volgende haltes verliepen soepeltjes, zonder enige problemen konden achtereenvolgens DJ Trens, Boom Boom Bustraan, Janse jr., de Lindsey Vonn van Schreins (ook wel bekend als ‘Telemark Tempelaars’), kersvers kascontroleur Amber T. en ons ultieme ochtendmens Anne Sophie ingeladen worden. Men rook natuurlijk de verse koffie al, die op ons stond te wachten bij een goed gehumeurde voorzitter én coach van bovenstaand ongeregeld zooitje. Zelfs aan een broodje Smos was gedacht, zodat de inwendige mens ook goed gesoigneerd aan de wedstrijd zou kunnen beginnen. Maar, u raadt het al; vanaf dit hoogtepunt ging het drastisch bergafwaarts…hoofdrolspelers rondom deze ommekeer waren Janse & Janse, die met hun hoofd nog bij de ‘sweet 16’ van de jongste dame waren en allerlei ‘wie is de Mol’ – waardige acties wisten te bekokstoven.

Enfin, het zou dus een race tegen de klok worden om in de rust van de wedstrijd voor ons bij Valto aan te gaan komen, waardoor er opzwepende plaatjes van DJ Boom Boom B aan te pas moesten komen om het gas wat extra te toucheren. Absolute klapper hiertussen was ongetwijfeld de apres ski hit van de ‘van Diemen brüders’, vakkundig in elkaar geflanst door voormalig Bako Bro Bas van Boven. Zelfs toen er door de ietwat misleidende navigatie van Astrid (skifilmpjes kijken en navigeren gaan niet samen) een extra lusje werd gemaakt en de ‘Schaik Schaik’ wakker gemaakt moest worden, hield deze aankomende alarmschijf de sfeer er goed in.

Het mag geen verrassing meer heten, maar na alleen ingeschoten te hebben in de periode voor onze eigen wedstrijd begonnen we helaas wat tam aan de pot tegen de reserves van Lierse trots Valto. Dit resulteerde in een snelle 8-2 achterstand, hetgeen de coach dwong tot een vroege wissel. Met de lengte van JK erbij werden de aanvallen van de thuisploeg wat ingekort, wat ervoor zorgde dat we iets dichterbij konden kruipen. Het gat bleek echter al geslagen, waardoor zelfs de hoopvolle rentree van de Vlaamsche Parel geen uitkomst meer bood. Komende zaterdag wacht koploper Albatros 2; een uitgelezen mogelijkheid om weer eens twee punten te pakken!

De wedstrijd tussen beide vlaggenschepen was er een die de supporters meteen op het puntje van de stoel deed zitten; er werd direct zuiver geschoten en ‘de oudjes van Tjoba’ (zoals Valto schreef op hun site) manoeuvreerden zich vanaf de allereerste aanval knap in de leidende positie. De reporter van de thuisploeg zal zich gedurende het weekend toch meermaals achter de oren gekrabd hebben; was het wel zo’n tactische zet om Dix zo nadrukkelijk te benoemen in het programmaboekje en daarmee nog ietsje extra te motiveren? ‘Fear the beard’ werd in ieder geval flink kracht bij gezet gedurende de eerste helft, waarin het gehele collectief van Tjoba liet zien dat de punten vandaag mee naar Schreins zouden gaan. Ook in de tweede helft veranderde dit spelbeeld niet; Tjoba bleef de bovenliggende partij en Valto diende alles uit de kast te halen om de marge klein te houden. Zo mocht noeste strijder Robin tweemaal een nieuwe heer begroeten, wisten onze meiden op de juiste momenten te scoren en was Niels opvallend kalm richting de leidsman van dienst. Een zeer terechte en lekkere overwinning!

Een vrij groot gedeelte van de selectie schijnt deze tweepunter nog gevierd te hebben in Lau, maar de verhalen hierover blijven uiteraard binnen de muren van dit roemruchte café…

 

Tot zover en hopelijk tot zaterdag!

 

Namens de selectie,

 

AG