In Memoriam: Piet Rijn

In memoriam

Piet Rijn

Lid van Verdienste Kv. Tjoba

Piet heeft een lange korfbalcarrière achter de rug. Begonnen bij Olympia uit Wilhelminadorp. Het dorp waar hij geboren is. Daarna de overstap gemaakt naar Tjoba waar hij in het 2e team kon spelen, maar wel op een hoger niveau dan bij Olympia.

Het typeert Piet. Want als Piet iets deed, dan deed Piet dat goed en vol overgave. Zo speelde hij binnen de kortste keren in het eerste van Tjoba. Samen met Jopie, die dus later zijn Jopie zou worden. Ze speelden vele jaren samen. Eerst zoals gezegd binnen de selectie en later afzakkend naar de lagere teams.

Zo ken ik Piet als speler en zo zullen vele hem herkennen: een lange man, in een groen shirt maar dan wel van katoen, in een fletse kleur en nog niet van dat glimmende materiaal. Uiteraard zijn bril, met daaraan een sportelastiek. Want Piet kon zijn bril niet verliezen. Een witte katoenen sportbroek, met achterzak, en daarin een zakdoek om dezelfde bril te kunnen poetsen. Met als wapen naast zijn lengte een simpel doch doeltreffend afstandsschot.

Piet heeft een lange lijst van activiteiten voor Tjoba en het Zeeuwse korfbal op zijn naam staan. Zo gaf hij jarenlang jeugd van Tjoba trainen, is hij scheidsrechter geweest, verzorgde hij wedstrijdverslagen van Zeeuwse verenigingen voor de PZC, verzamelde uitslagen voor Zeeland, en was hij jarenlang wedstrijdsecretaris bij Tjoba.

Voor alle activiteiten die hij voor en namens Tjoba heeft gedaan, is Piet uiteindelijk benoemd tot Lid van Verdienste van onze vereniging.

Naast de eerder genoemde activiteiten werkte Piet voor de veldcompetitie voor Tjoba alle uitslagen en standen bij op het bord in de kantine en zorgde dat dit maandag keurig op tijd weer op zijn plaats hing. Handmatig en zonder fouten uiteraard. Dit is hij blijven doen, ook al zagen we Piet en Jopie de laatste jaren wat minder bij Tjoba. Niet omdat de korfbal hem niet meer interesseerde, integendeel, maar omdat Petra inmiddels bij Stormvogels korfbalt en die kreeg voorrang boven Tjoba.

Niet alleen wij, maar ook leden van andere verenigingen denken met een goed gevoel aan Piet terug. Want Piet was niet alleen bij Tjoba, maar juist bij velen in het Zeeuwse korfbal een goede bekende. Ook zij geven aan met goede en warme gevoelens terug te denken aan de contacten die ze vanuit de korfbal met Piet hebben gehad.

Piet was een vriendelijke man: altijd in voor een praatje. Een gemoedelijke man: altijd denkend aan anderen. Een sportieve man: wandelen, langlaufen, fietsen en zelfs de kustmarathon hardlopen stond nog op zijn agenda. Piet was een verenigingsman: vele uren was hij bij Tjoba of voor Tjoba aan de slag. Maar vooral was Piet een familieman: voor zijn gezin en familie stond hij altijd klaar.

Vorige week vrijdag is het hart van Piet gestopt en is hij overleden, maar één ding is zeker:

Piet had zijn hart op de juiste plaats. En zo zullen wij hem blijven herinneren.

Namens bestuur en leden,

Peter Joosse