Eerste editie Bitterballentoernooi een succes!

Zaterdag 1 juli vond de seizoensafsluiting plaats. Met een knipoog naar het Oliebollentoernooi dat jaarlijks in december gehouden wordt, werd naar een passende naam gezocht: ‘Het Bitterballentoernooi’. In de ochtend mocht de jeugd het toernooi aftrappen. Jeugdleden speelden samen met hun ouders en/of familieleden enkele onderlinge wedstrijdjes. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en was de regen reeds gestopt toen het eerste fluitsignaal klonk.

In de middaguren was het de beurt aan de oudere jeugdleden en senioren. In teams van minimaal acht personen werd gestreden om de eeuwige roem. Er waren zelfs teams die speciaal voor deze gelegenheid shirtjes hadden laten drukken. Alhoewel één van deze teams deze dag duidelijk als training zag voor een hoger doel deze zomer op het zonnige eiland Mallorca. En met succes, het team wist er met de eeuwige roem vandoor te gaan onder toeziend oog van een zichtbaar tevreden coach Werner Verhaegen!

De naam van het toernooi werd eer aan gedaan door zo nu en dan de spelers en het publiek te trakteren op een bruine fruitschaal . Na het einde van het toernooi vond een barbecue plaats waar circa 80 personen aan deelnamen. Toen de echte bourgondiërs nog hun laatste stukjes vlees aan het verorberen waren, maakten de Bako Bro’s (o.a. Bas van Boven) zich klaar om de muziek te verzorgen deze avond. Zowel jong en oud hadden het zichtbaar naar zin en konden deze muzikale bijdrage zeer waarderen. Hartelijk dank hiervoor heren! Ook de andere vrijwilligers van deze dag worden vriendelijk bedankt voor hun hulp.

Volgend jaar zal normaliter de tweede editie plaatsvinden. Hopelijk met een groeiend aantal deelnemers, zowel korfballers als niet-korfballers.