De Kop is eraf…

DSC_3232klein

(Oude foto: Tjoba 2 – Tempo 2)

Voor U ligt een vernieuwde website die na zwoegen van onze internet nerds het daglicht mag zien. Is ie dan af ? Nog niet want zoiets is altijd in beweging en vergt enige gewenning. En over beweging gesproken, dat zat er wel in op de eerste zaterdag van de zaalcompetitie..

Ons vlaggenschip toog naar Tempo, een beetje een angstgegner want ik kan me de de laatste oefenwedstrijd in de zaal nog herinneren tegen de ploeg uit Alphen aan de Rijn. Het Tempo van toen acteerde nog aan kop van de Hoofdklasse en stond met 1 voet in de korfballeague. Het was het Friese LDODK die de ploeg de weg versperde om het laatste stapje te maken.  Maar toen was toen en we leven in het heden. Tjoba heeft intussen de nodige stapjes gemaakt en heeft de potentie om de het iedere ploeg lastig te maken.

En zo kwam ook Tempo er vandaag eigenlijk niet aan te pas. De statistieken spreken duidelijk. Een 8-14 voorsprong met rust voor de groen-witten van Jouri van de Broeke en een eindstand van 22-30(!!) Das nogal de moeite dacht ik. Genoeg reden om volgende week (zaterdag 15-11-2014) de ploeg aan het werk te gaan zien tegen de Meervogels. Dus kom allemaal en neem tevens een kijkje bij de nieuwe geluidsinstallatie van Tjoba (geschonken door de club van 100) die ongetwijfeld de sfeer nog wat kan verhogen.

Tjoba 2 had een beetje een off day en verloor met 19-14 van de Tempo reserves. Volgens onze reporter had 1 vak moeite om het mandje te vinden. Werk aan de winkel dus voor trainer en staf.

Tjoba 3 toog naar Giessen om daar de degens te kruisen met de reserves van ACKC. In een sporthal die bij mij de herinnering terugbracht aan de oude hal in Goes (in de tachtiger jaren… dus ik wordt oud !) speelde de ploeg een prima eerste helft (ruststand 3-6). Jammer dat we niet verder konden uitlopen en wat kansen misten. Soms moet je ook een beetje geluk hebben hoe dat balletje valt… Geen vuiltje aan de lucht tot aan de rust.

Na rust een ander spelbeeld. ACKC zette wat geschut en oudere garde in en daar had Tjoba 3 het lastig mee. De tegenstander kroop dichterbij en een raszuivere treffer van Rens Pekaar werd nog ten onrechte afgekeurd. We sloten af op 9-9. Bij sommigen voelde dat als een klein verlies maar dat zag ik toch anders . Toch al weer 6 wedstrijden ongeslagen.. niet gek toch!

Volgende week mogen de topploegen het proberen in het voormalige Sportpunt Zeeland dat na de verbouwing de mooie naam Omnium heeft meegekregen. Kom kijken …. !

NB. Voor alle uitslagen kijk op de site, daar staat onder de kop Competitie > Uitslagen en dan vind je via de site van Antilopen alles!

Zoek je nog foto’s( van andere wedstrijden dan van deze zaterdag): Zoek dan bij Fotoalbum en klik op een van de foto’s .Het complete album verschijnt dan.

R.P.