Wedstrijdverslagen Tjoba 1&2 – 18 januari 2020

Ondo 1- Tjoba 1

In een volle sporthal begon afgelopen zaterdag rond half 8 de Zeeuwse topper tegen Ondo. Vooral het thuispubliek liet van zich horen waardoor Tjoba na een 4-0 achterstand even perplex stond. Coach de Dreu vroeg hierop een time-out aan waarna het meegereisde Tjoba-publiek voor het eerst mocht juichen. Na het rechttrekken van de achterstand was de
wedstrijd tot het eind gelijk opgaand. Het verschil is nooit groter geweest dan twee doelpunten waardoor de slotfase spannend beloofde te worden. En dat werd het. Met nog enkele minuten op de klok gooide Dennis Broerse de voorsprong binnen, een aanval erop draaide het, misschien wel winnende doelpunt, terug uit de korf waarna de bal richting het
aanvalsvak van Ondo terug kon. Hier wisten zij, helaas, wel raad mee. De gelijkmaker volgde dan ook direct en het was nog een minuut of 2 billenknijpen voor beide partijen. Na uiteindelijk nog vele kansen voor zowel Tjoba als Ondo besloot scheidsrechter Korteland dat een gelijke stand een mooie uitslag was na deze kraker. Tjoba hoopte punten mee te kunnen nemen uit Middelburg en mag daarom met gelijkspel tevreden zijn. Zeker gezien het feit dat Ondo koploper is. Het enige smetje op deze uitslag is
wel het geblesseerd uitvallen van Esmee. Na een botsing met haar directe tegenstandster moest zij helaas het veld verlaten. We wensen haar beterschap en hopen d’r zo snel mogelijk terug te zien binnen de lijnen!
Aanstaande zaterdag volgt wederom een belangrijke wedstrijd, thuis tegen Tilburg . Hopelijk zit het Omnium dan ook weer goed gevuld om Tjoba 1 te helpen aan de punten!

Eindstand Ondo 1-Tjoba 1: 23-23

Ondo 2 – Tjoba 2

Ook Tjoba 2, koploper in de reserve 2e klasse, trof afgelopen zaterdag Ondo. Om deze koppositie te behouden zal gewonnen moeten worden van de middenmoter. Dit zou uiteindelijk met duidelijke cijfers
lukken. Tjoba begon ietwat rommelig, maar na een zeer tactische time-out werden 10 goals gemaakt zonder één doelpunt van Ondo. Na deze “rush” was de wedstrijd al zo goed als beslist en dit kwam het
spel helaas niet ten goede. Met rust was de stand 13-7. Na rust kende Tjoba nog een goede fase maar daarna kon het niveau, waarop gehoopt was, niet meer worden behaald. Wel heeft Arthur Schrijver,
wegens goede prestaties op de training, zijn debuut mogen maken in het 2e . Volgende week mag Tjoba 2 flink aan de bak tegen Tilburg 2. Het zal hier gaan om een “vierpuntenduel” tussen de twee gedeeld koplopers. Als Tjoba weet te winnen staan ze officieel 2 punten los van de rest en komt het kampioenschap steeds meer in zicht.

Eindstand Ondo 2 – Tjoba 2: 14-22