Wedstrijdverslagen Tjoba 1&2 11 januari 2020

Tjoba 1 – Dubbelzes/Futura 1

Op papier was deze wedstrijd tegen Dubbelzes/ Futura een belangrijke; bij verlies zou Tjoba blijven steken rond de degradatiezone, bij winst zouden ze zelfs voorzichtig omhoog kunnen kijken en een gat van vier punten slaan met nummers 6 tot en met 8. Na twee verloren wedstrijden was zowel het team als de staf vastberaden om het thuispubliek deze keer weer te laten juichen. Het begin ging vrij gelijk op; het duurde even voordat Tjoba een gaatje sloeg. Dubbelzes/Futura kon tot de rust aardig mee en de wedstrijd was dan ook nog lang niet gespeeld. Na lovende woorden in de rust van coach Marcel de Dreu en nog wat tactische aanwijzingen van Han stonden de koppen de juiste kant op: de twee punten zouden achterblijven in het Omnium.  Vanwege het feit dat Tjoba over álle schijven wist te scoren, was het spel dynamisch en kon Dubbelzes/ Futura niet langer mee. Er werd uitgelopen naar een gat van 10 doelpunten, waardoor de bezoekers toe moesten geven dat er voor hen niks te halen zou vallen in Goes. Na de gewonnen oefenwedstrijd afgelopen donderdag tegen Togo 1 (32-12) en de winst van zaterdag tegen Dubbelzes/ Futura (34-25) is de positieve flow weer opgepakt.

Zowel de doelpunten als de lust om te winnen hopen we a.s. zaterdag, in de Zeeuwse topper tegen Ondo ook weer terug te zien. Zou er tegen de gedeelde koploper gestunt kunnen worden? Tjoba 1 heeft zich zelf namelijk al eens overtroffen tegen titelkandidaat Velocitas in Leiderdorp (23-28 winst). Kan Tjoba 1 ook de andere titelkandidaat verrassen?

Eindstand Tjoba 1- Dubbelzes/ Futura 1: 34-25

Tjoba 2 – Dubbelzes/Futura 2

(Gedeeld) koploper Tjoba 2 trof zaterdag hekkensluiter Dubbelzes/ Futura 2 aan in eigen hal. De verhoudingen in de stand waren duidelijk; Tjoba heeft de ambitie om kampioen te worden en daarmee de 2eklasse zaal het liefst al na één seizoen te verlaten. Daarvoor moest er zaterdag ook gewoon gewonnen worden, en dat is aardig gelukt. Gedurende de gehele wedstrijd stond Tjoba met ruime cijfers voor en daardoor is het nooit een échte wedstrijd geweest. Dat betekend niet dat het niet leuk was om naar te kijken. Van 4-1 liep het gat uit tot 15-7 bij rust. Na rust werd de mand nog 12 keer gevonden. Met 27 doelpunten, waarvan alle spelers minstens 1 keer op het scoreformulier terecht zijn gekomen, koerste Tjoba 2 af op een zakelijke maar welverdiende overwinning.

Aanstaande zaterdag wacht Tjoba 2 een uitwedstrijd in sporthal de Sprong. Als koploper reist het af naar Middelburg waar Ondo 2, tevens middenmoter, hoopt wat punten te kunnen behalen. Aan Tjoba 2 daarmee de taak om ook deze wedstrijd te winnen en de koppositie te versterken. 25 januari wacht namelijk de zware thuiswedstrijd tegen Tilburg 2, de directe concurrent in de titelstrijd.

Eindstand Tjoba 2- Dubbelzes/ Futura 2: 27-13